Rid tips!



Haha nu har pappa hjälpt mig att få upp en bild från paint :) (y Som ni ser på bilden vilka avstånd det gäller sen så får man använda fantasin för det finns många sätt man kan rida den här övningen :) Avståndet passar c-d ponny och den långa sträckan kan varieras med galoppsprång så det kan man leka med och lägga volter och så :)

Själv har studsen vart runt 40-50cm endast för lydnad och socker bitar på långsidan och de också endast för lydnad. Men det får man ju välja själv hur man vill ha det.

Ett förslag hur man kan rida den hära "banan" är att börja i höger varv och trava över bommarna, fortsätta i trav och över krysset och landa i galopp, efter galoppera över studsen och forsätta till socker biten bruten linje. Bryta av på kortsidan och sen över bommarna och fortsätta så :) Men finns flera andra rundor som man kan göra men tycker att den här är den bästa :)

En liten "svårare" variant är och då måste man ha koll på hästen. Att komma i galopp och hoppa krysset, forstätta ner till sockerbiten och skutta över den också, bryta av till trav på kortsidan och trava bommarna, snabb dogleg linje och fatta vänster galopp innan studsen och galoppera över de sen forstätta på på krysset men då ett mer galopp språng och så vidare :)

Ett tips som jag tycker ni ska prova!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0