<3

Jag vet att vi kommer klara det gumman<3
Ingenting kan stoppa oss när vi är på topp!
Jag älskar dig <3


uppdate

Som ni ser har jag haft jätte mycket att göra under den här veckan..

Kan väl berätta lite kort om de intressanta sakerna ;)

Meddis är en liten stjärna, hoppa lite banhoppning samt svåra linjer i onsdags och jag ville hoppa en bana på 105-110 på 12 hinder och 14 språng. Senaste utes i LA, erna har ju vart sista och näst sista hindrena. Men det var inga problem :) Sen gjorde vi en liten bana på 110 med 5språng och det var heller inga problem :) Blir så himla enkelt när jag får tryck i henne och nu vet jag mer och mer hur jag ska göra tack vare Linnea :)

Eira har skuttat lite och fått mer kondination denna vecka :) Inge speciellt direkt..

Har ridit Duffy i 3 dagar nu, red lite markarb./hoppning idag och han är som en liten känguru ;) hihi :) Han är så jävla fin alltså.

Ska angtagligen börja rida blacken en gång i veckan också för Lena ville ha lite hjälp med han och skutta även lite på han idag.

Lite om hur den här veckan har varit iaf :) Ska försöka "göra" mer tid så att jag hinner blogga mer.. Tycker ju att de är så kul !

Hade bra <3


Dressyr

Nyss kommit hem från skolan och ska äta strax.

Båda ska gå dressyr idag och ska träna mycket lydnad och att dom är vakna. (Speciellt Meddis ;)

Ha en bra dag <3

sorry

Förlåt för den dåliga uppd, men hinner tyvärr inte blogga så mycket nu, kanske imorn när vi har kort dag :) Skolan har ju börjat och allt är fint. Faktiskt ganska skönt också :) Men ska försöka skärpa mig med bloggandet iaf. kondition med begge idag, det regna som tusan men whatever. Hoppas på att jag inte blir sjuk bara. Ladddad som f*n till DM!

Hade bra.

// Jenny <3

stallet

Ska åka ut till stallet nu, båda får jogga ut i skogen idag. Imorn tömkör jag Meddis och Eira får nog gå i pessoalonchen.

Hejdå <3

Resultat Nuntorp

LC Eira: Hon var jätte fin på framhoppningen, men dumma sig på banan.. Kunde inte göra mer än vad jag gjorde så kom till 5an. Är väl inge mer att säga om de, strök mig till LBn. Sen blev ju tävlingen inomhus så kan vart pga de. Har inte tränat med henne inomhus nån gång faktiskt.

LB Meddis: Jätte fin hela banan. Bra flyt och pigg för att vara Meddis :) Dubbel nolla och blev en 3dje plats av 20starter :) Meddis var den galnaste ponnyn på ärovarvet, hehe, men älskar min bebis mest<3  

LA Meddis: Samma här som i LBn jätte fin när vi hoppa fram och även på banan, tills vi kom till 8an. Svåraste med Meddis är ju hennes stora galopp inomhus visst, det är jätte bra med stor galopp, men när det kommer till relaterade avstånd så får att få det bästa språnget får jag ju rida på lite extra för att gå av ett galopp språng tidigare än med en "vanlig" c-ponny eller så får jag hålla ihop henne fast så får vi ett lite dåligare språng. Iaf när vi kom till komb. med oxer in och ganska trångt imellan och relaterat fick jag ju hålla henne lite på den linjen för att inte få med oss b hindret, kom lite halv taskit in men vi löste det :) Till 8an igen, var relaterat där och jag var lite sen att driva fram henne lite, så vi fick ett stopp där. En maxad oxer så det var nästan bara nästan lite bra att hon stoppa där annars hade hon fått tagit i ganska mycket. Men iaf så red jag på det igen utan problem. Får igång galoppen till näst sista hindret 9an. Foder hindret och av nån andledning stoppa hon där. Tycket det var ett fulstopp för det behövde hon inte stanna på och vi kom bra på det, men men. Hoppa det igen utan problem. 

Känslan idag var på topp. Som i vetlanda, och senaste träningar. Det var det positvaste idag med Meddis tycker jag :) Och är ganska nöjd ändå. Men självklart blir man besviken. Vi hade inte behövt det där stoppet på nian, lite surt med sånna här små missar och så men thats life.

Linnea ska hjälpa mig lite när jag hoppar Meddis och ska sätta upp lite linjer med relaterade avstånd för s-ponny så jag vet exakt vad jag ska göra. Mycket lättare med hennes stora galopp utomhus där den värkligen är till stor hjälp :) Men dock lite klurigare inomhus men allt ska inte vara för enkelt ;)

   


:( :(


Nu blir jag ju lessen :( Går inte att visa videoklippet :(

Film

Nu får ni ursäkta den dålig gjorda filmen.. Bara slängde ihop massa klipp :p Sen så va inte allt det "svåraste" med på filmen så det var ju lite synd men me n;) Bara så ni vet så kanske allt ser enkelt ut, men det var det inte ! Haha.. Och sen kommer ni även kanske lägga märke till att jag inte ger alls mycke eftergift i komb. men det är för att om man inte verkligen sitter ner och driver på henne i en komb. (än så länge) så tuggar man grus sen.. Stort bevis är att jag har ramlat av 3 ggr på grund av det, på Eira alltså...
Sen kanske ni ser en liten galen hund som jag hästarna? xd Haha..

Här är filmen på Meddis och Eira iaf när jag hoppar på dom :) :


bad update

Hinner inte med och blogga nu, livet går före.. Förlåt..

Film på G

Håller på och göra filmen från igår. Gick jätte bra med båda, fast andra gången med Eira hjälpte ju Linnea mig.. Har nog aldrig ridit så svåra svängar mm i hela mitt liv. Fyfan vad mycket teknik det gällde, sen låg ju hindrena på 1m-110cm och ahh, orkar inte gå in på detaljer just nu men det var svårt! Men sen så skulle jag hjälpa Linnea när hon hoppa Duffy och då jävlar. Haha. Hon har en jävligt fin häst asså. Som ni kanske förstog byggde jag svårt till henne med ;) Haha jaja. Nyttigt med tortyr lektioner iblan som vi kallar ;) Haha nejdå, men att man gör det jätte svårt för en så att man måste rida hela tiden liksom . Vi har gjort e deal att vi får ha en lektion där vi får bygga vad vi vill till varandra (a en gång i månaden. Helt plötsligt blev banan på tävlingen skit enkel ;)

Nu ska jag gå hejdå<3

Ps.. Film kommer ;)

-


Stallet nästa

Nu har jag gjort en rolig "banskiss" till de jag "hoppa" :) Meddis blir det ganska mycket markarbete och mycket lydnad. Gäller även Eira men dock så ska vi prova att hoppa 2 gånger med henne idag. Alltså som på tävling. Första gången gör jag samma som med Meddis och andra gången blir det en bana :) Berättar mer och varför när jag kommer hem :) Hoppas bara vädret håller sig...

kissses <3


Hoppning på schemat

Har verkligen inge att blogga om just nu.. Ska hoppa båda ponnysarna idag, kanske blir det lite kort och någon film? ;) Ska försöka hitta på nåt vi ska hoppa också.. Nu ska jag se film hejdå<3

Duktiga ponnysar<3

Har precis ätit och duschat.

Kom hem från stallet för ca 1timme sedan.

Red ju dressyr, Meddis var riktigt duktig i slutet. men först så var hon lite "tung" i handen. Red på vanligt 3delat. Så försökte få henne så alert och böjlig som möligt. När vi väl fick bort "tung" heten så var hon inte riktigt med på hjälperna. Så gjorde många fattningar. Men sen efter vi hade trgla på lite med öppna i galopp och öppna/sluta i trav då när jag skulle göra fattningar på en åtta och byta galopp osv. var hon jätte fin :) Var med på hjälperna och inte ett dugg tung i handen :) Så det var skönt.

Eira red jag ju med dressyr på. Lite halv lat i början som hon alltid är men efter 5-10min när man har travat och galopperat fram så är hon jätte fin :) Ville prova nåt annat bett på henne så red på kimblewicket. Det funka jätte bra :) 
Nästan lite tråkigt blir det eftersom hon kan inprincip dom flesta rörelserna upp till msv nivå så man vet inte riktigt vad man ska göra. Och visst folk tycker säkert att jag kan börja med att ha ett vanligt tränsbett, men hon är lika fin på de tycker jag :p Byter bara bett för omväxlings skull på henne i dressyren.
Vi provade och red början till passage, det är bara de att det är så sjukt jobbigt. Man måste hålla jätte mycket men driva ännu mer. Men nån gång kommer det :) 

Nu ska jag gå ut och gå.

Kisssssses <3

<3

dressyr

Åker till stallet nu, dressyr på båda idag. Hade bra <3

Lååångt

Hallå, har inte gjort speciellt mycket idag och har inte haft nåt speciellt att blogga om. Men såklart även om jag inte ridit idag har hästar snurrat i huvudet på mig och var i stallet ca 3timmar ändå men men :p

Åh vad mycket roliga tävlingar jag har tänkt åka på :D<3 Blir så glad, i början på den här månaden så var jag så lessen över att det var så lite tävlingar och så långt bort men nej, nu har jag hittat massa roliga vi antagligen ska på :D Vore det kul om jag skrev upp hela tävlings terminen för hösten? :) Kan göra det imorn bitti om nån skulle vilja veta ;) Haha. Är från Lokal nivå med Eira till Nationell nivå på Meddis :) Eira hänger med på nån regional tävling också med Meddis.

Åh har hittat en bra tävling där vi kanske ska deb. msv på också :D Fasst bror helt på. Om Meddis är fin i dom senaste LA rundorna som kommer och att känslan sitter där så ska vi nog deb. :D

Visst kanske inte min ridning ibland sitter till 100% och det kommer den kanske aldrig göra. Tror att alla gör missar även dom på Elit nivå. MEN att sitta att vänta på att jag måste göra rätt hela tiden eller att allt ska gå perfekt för att rida msv har nog ingen betydelse. Tycker jag och Meddis har en bra känsla nu och jag hoppas den håller. Även om jag gör nån miss ibland. Så om man ska deb någon klass oavsett höjd måste man tänka på att man ska veta att vi kan klara det. Annars tro inte jag det kommer gå. Om man har en liten känsla i bakhuvudet. Man ska gå in och känna att jag vet att vi kan det här. Den dagen msv debuten kommer då jävlar. Jag ska gå in med all min vilja. Och då när jag ska hoppa msv då sk jag och Meddis var tränade så att vi kan ta oss igenom banan. MEN dock kanske inte perfekt. Och vi kanske inte kommer runt den. Men kom vi runt deb. i LA? Nej. Är vi kvalade msv nu? Ja. Har vi kämpat? JAAAAA, tränat och kämpat så mycket tillsammans. Och även om det inte går på första försöket så ska man inte ge upp.

Okej nu har jag skrivit av mig lite. Men vet inte vad det har blivit med mig men jag är så jävla lycklig och just nu har jag den bästa självkänslan jag kan få. Och även om saker går skit eller inte blev som man tänkt sig så bit ihop. Tänk att vi tar det nästa gång. Men sen får man ju också tänka sig för. Om man ska rida en klass man inte gjort förut och blir utes. för 10gången på andra hindret så ska man nog trappa ner lite.

Själv skulle jag aldrig gå in en klass om jag inte vet att vi har klarat det på träning.

Nu ska jag kolla på film. Hoppas ni orka läsa allt <3

Film Färjestad


Film på G

Filmen kommer snart från färjestad ;)

-

Nu ska mamma ha datorn, Godnatt på er <3

Var tvungen

Haha, det börja med att jag skulle gå in och kolla lite tävlingar på svrf. Men kom inte så långt utan kom in på NF föreningens hemsida och kolla runt där. Sen Skicka jag mejl sen fick jag mejl sen började folk skriva på msn. mm. Men nu ska jag kika på tävlingar :D (Hoppas jag)

Det kommer!

Angående film så kommer det. Både från Vetlanda och färjestad. Gör nog färjestad filmen först. Kanske kommer imorn? ;) Sen ska jag fixa lite med vetlanda filmen så hela ritterna kommer nog inte med. Men det blir nog en film med dressyr och hoppningen ihopslaget liksom :) Sen på hoppningen tar jag bara med det som syns mest eftersom banan var jätte stor och det var lite buskar och så :) Men det kommer! :)

Och alla vet väl att jag blir extra glad när ni frågar något och kommenterar?! ;) 

Back home

Nu är jag hemma från stallet.

Somsagt joggade jag ut på begge. När jag skulle rida såg jag att jag hade glömt att mina jodpursh var hemma så fick rida i foppatoffler ;p Haha. Ponnysarna var iaf snälla :)

Imorn så ska båda vila. Ska faktiskt bli lite skönt för det var nog år och dar sen jag haft en ledig rid dag ;) När Meddis stog på "bete" så hade jag ju Eira och red.. Så det var ett tag sen. Frågan är ju bara vad jag ska göra då? Lata mig? Neee, inte min stil :P Haha, eller kanske ibland ;)

Ska nog byta om och fixa mig lite, blir nog en joggning tur för min del med :) Det har vart så himla skönt väder idag alltså! Åhh, vad jag älskar det. Igår var det liksom hur varmt som helst. Nästan dog av värmeslag..

Men nu ska jag gå, hejdå<3

 

Jogging

Nu ska jag göra mig iordning. Åker till stallet, ponnysarna ska bara joggas i skogen idag också får dom vila imorn.

Ha det bra <3

Resultat

Eira:

LC: Var jätte fin på framhoppningen även på banan. Vände upp på 11 som var alternativ vatten matta eller våghindret hoppa vattenmattan i grunden och nu skulle jag hoppa våghindret eftersom det skulle gå snabbare.. Dock tog det stopp. Hoppade vatten mattan iställe och kom runt på 4 fel i omhoppningen.. :p annars en kanon ritt. Tror hon tittade på våghindret egentligen utan anledning.
0+4fel.
LB: Ja på Lb har vi ju inga större förhoppningar utan att rida så bra som möjligt och vara så övertygande som möjligt.. Vi kom till komb. Sen kunde inte jag göra nåt mer för det sa bara stopp :p Alltså hon tvärnita inte utan bara bråkade liksom. Och när hon gör såna grejer har det bara kommit fram på tävling så vi har liksom inte kunnat träna bort det. Men glad att jag kunna övertyga henne dit iaf :)
Ute.

Meddis:

LB bed A och A:0: Den här bedömingen gick ut på (även den jag hoppa på Eira) att dom som kom runt i första omg. gick till andra omg. med sina fel. om man inte blir utes. Meddis var kanon fin :) Klantade mig till sexan så fick ett stopp där. Helt mitt fel. Resten av banan var jätte bra. Blev bara lite besviken på mig själv.. Skärpte iaf till mig till andra omg. där det var tidshoppning. Även den här rundan var Meddis kanon fin. Fick en bra tid och nollade :) Vi slutade på 4 fel med en bra tid. och vi kom 4 av 4 plac. :) Haha alla plac. var inom samma sekund och jag tog inte alla "värsta svängarna" Men jag tänkte på mest vad man känade utan att ta för mycket på Meddis + henne stora galopp :) Och det lönade sig :)
4 fel totalt och en fjärde plac. :)

Är helt nöjd med dagen :)


Lång dag!

Som ni ser har jag inte hunnit uppd. idag.. Kom hem från stallet vid halv 8. Shit vad lång tid det tog på tävlingen. Sen duscha och iväg och äta hos farmor och farfar och träffa Anette och Thomas och nu sitter jag här. Väldigt utsliten och klockan är tjugo över elva..

Resultat kommer imorgon :)

Godnatt <3

Nästan klart

Hej :) Känner att jag är sjukt trött. Ridit båda hästarna och det har funkat bra med begge. Båda är fixade för tävlingen imorn och jag har packat det mesta. lite små grejer kvar bara :p Har väl inte så mycket mer att säga just nu, men resultat från imorgon kommer imorn kväll tror jag ;)

Godnatt <3

Packa och fixa

Nu ska jag äta och åka till stallet :) Ganska mycket att göra idag eftersom jag måste packa till imorn och fixa :) Tur så hjälper Nea mig med Eira och gör iordning henne så jag kan få någon sömn nån gång! ;)

Idag ska båda ponnyerna trimmas lite på banan. Men inte alls lång tid, 20-30min. Vill bara att dom ska vara lite lösgjorda.

Imorn åker vi från stallet runt 10 tiden. 60 starter i första klassen tror jag det var.

Hinner nog slänga upp ett inlägg ikväll med. 

Hade bäst! <3

 

Christina Sport

Som jag skrev igår så ska jag ladda upp tröjan jag köpte i Vetlanda :) Charlies var ju där och dom sålde slut på sina Christina Sport tröjor så det var endast de små strl kvar :D Jag prova en xs och den satt jätte bra :) Dessutom hade de gått ner i pris på dem så de kosta 250 kr! Normal priset är runt 1200kr. Tyget var så himla skönt och jag tävla ju i den och den andades jätte bra. När jag skulle ta på mig den första gången kändes de som att det var som vatten, haha.

Köpte några små saker också som en pensel till hovarna och puffar till stövlarna :)

Här är tröjan iaf :)



Svar på kommentarer

Man kan säga att jag blev glad när jag logga in! Hade ju jätte många kommentarer och nu kan jag ju passa på att svara på dem i det här inlägget ;)

Madde: Då ska jag kika in på din blogg :)

Millan: Hihi ja det får vi hoppas :) Detsamma! :D

Maria: Tack så jätte mycket! :D

Millies: Okej, du kanske bor nära vetlanda? Dock gör inte jag det.. Var där och tävla i slutet av juli :) hmm, ja du kan väl skriva nåt om vad du tycker om eller så, kanske något motto eller citat ;)

Anna: Tack så jätte mycket :D

Cissi: Jo det har jag ;)

Lisa: Tack! :D

Amanda: Tack! :D

Tror jag svara på dem flesta nu :)

Älskar när ni kommenterar! <3


får se om planen håller...

Imorgon ska det bli lite rolig uppd. hoppas jag på :) Och har glömt att sagt att jag handla lite i Vetlanda och ni kanske undrar vad det är? (a En tröja som jag är supernöjd med är ledtråden iaf ;);)

Tack Emma!!

Nu är headern och bakrunden klar! :D Den blev ju helt awesome! :D Och det är bästa Emma knutsson som jag ska tacka!! Hennes blogg har ni länking till vänster! :D

Bit ihop och spela lycklig

Ridningen gick bra idag, hade ont men nu ska jag inte gnälla. Utan bita ihop. Har sagt till mig själv att smärtan får inte förstöra det jag vill mest av allt.

Red bara ut i skogen med begge i alla gångarter, kan inte säga att det var nåt speciellt med nån utav dom utan att Meddis var trött..

Iaf så är ny header och bakrund på G :D Så det ska bli kul! :d

Hade bäst, godnatt<3


bad uppd.

Nu är Emma påväg hem iaf, som ni ser har jag inte hunnit uppd så mycket som jag brukar. Men kan väl berätta att det har vart bra :)

Fast igår så hoppa jag ju, började med Eira, hon var så jäkla fin, men.. när jag skulle hoppa sista banan så kom vi in perfekt i komb. oxer in, räcke ut. Sen så bara tog det stopp och hon sprang åt sidan och jag flög. Hade inte en chans att sitta kvar, och jag slog i benet, kändes som om det skulle brinna upp. Tog det igen men safea nu för att jag inte skulle flyga av men gissa vad som hände?! Jo där låg jag i gruset igen, fattar inte vad hon är så snabb.. Slog mig inte den här gången iaf och efter en stund efter att ha sänkt och höjt så var det inga problem. Lilla fulingen. Tog banan igen och det var inge problem alls...

Sen var det Meddis tur. När jag skulle galoppera så hade jag så himla ont i mitt ben, kändes som om det skulle brinna upp på insidan så kunde knappt använda vänster skänkeln så blev inte så mycket med Meddis.. Tog några språng och sen hoppa jag lilla banan. Meddis skötte sig jätte bra :) Banan låg väl på en meter och jag ville hoppa lite även fast jag hade så ont för ska ju tävla på lördag så det behövdes.

Jaja, så var det med de. Här kommer lite bilder som Emma tagit :)
Och märkte nu att det inte gick att rotera? Så blir mindre bilder än tänkt. 



Åker till stallet och rider båda hästarna, ha en bra dag <3

Bilder kommer!

back to serious, bilderna från idag kommer :) kan ju börja med att säga att jag har ett blått ben och en skrapad armbåge och ett brutet nagel band. Haha nejdå så var det inte ;)

1337

Jenny is the best and Emmma goes Baaaad!


Bildbomb



Bilderna får stå för texten idag, Godnatt<3

Dagen

Nu har vi vaknat, ska snart gå och äta frukost :p

Schemat för idag är dressyr för båda pollarna :) Hoppas Eira inte är lika galen som hon var igår, men blir ju annorlunda när hon kommer till banan. Ska tills vidare iaf lägga på ett skarpt bett när jag rider ut..

Vi åker till stallet runt 12 tiden, och det kanske blir några bilder ikväll, vi får se ;)

Hade bra <3 

Snabbis

Ja, en dag har gått och Emma sitter här bredvid och vi är så jävla seriösa! Ska nu gå och se min favorit film, Harry Potter vad annars? ;p Hehe. Ahh, nu blir det dålig uppd idag men kommer bli bättre. Godnatt <3


lång tävlingsdag

Hemma efter en lång tävlingsdag! Faktiskt väldigt skönt att komma hem och bara ta det lugnt. Tyckte bara lite synd om Meddis och Eira som inte blev borstade idag, men får rykta igenom begge imorn :)

Åker till karlstad imorn och kommer dit vid tio tiden, ni kanske undrar vad vi ska göra där? :D Mamma ska göra teori prov och sen ska vi hämta Emma :D :D Alltså two-riders.blogspot.com Emma som kommer till mig och Meddis och stannar till på torsdag :D Tror att vi kommer att ha skit kul :D:D Vi ska shoppa lite i karlstad och det är inte så mkt med hästar att göra.. Men ska köpa en luva åt Meddis och hon ska få en strl full xd haha, ponny är förliten för henne och finns ju knappt några cob luvor.. :p

Schemat för denna vecka och båda hästarna får gå samma är:

Mån, ut med Emma runt abborsjön
Tis, dressyr
Ons, hoppning linjer mm
Tors, ut med Emma nånstans
Fre, trimma på banan lite böjlighet mm innan tävlingen
Lör, 90-1m med Eira och 90 med Meddis
Sön, jogga runt stugorna.

Så ser veckans planering ut :)

Hoppas på många bilder som jag kan slängaupp :)

Jo sen fick jag frågan om Film från Vetlanda, och har faktiskt väntat på frågan och trodde ni var mer nyfikna men det kanske ni inte är? ;p

film

Sitter hos Linnea nu och kollar på film :) Både Meddis och Eira rykta jag i 10min innan dom fick kvällen :) Nej, nu ska jag fortsätta kolla på film. Godnatt <3


Night hos Wiigh

Nu är filmen uppe iaf :) Åker ut till stallet vid 2tiden, Meddis får gå ut i skogen och Eira ska jag rida dressyr på. Ska även sova över hos Linnea inatt, ska ju följa med och grooma på tävlingen imorn när hon ska hoppa 115,120 på Aroma :)

Ha en bra dag <3 Tror inte det blir ngn mer bloggning försen imorn men man vet ju aldrig ;)

 Nea och Aroma

Markarbete/hoppning 6/8


Övre stensta

http://www.stallovrestensta.dinstudio.se/news_1.html Måste bara länka stallet som vi står i sidas :) Övre stensta, och kan säga att vårat stall äger fett mycket!

markarbete/hoppning

Åhhh, vad länge jag är i stallet nu om dagarna, blir minst 7timmar varje dag nästan, idag var det 8 :p Men gillart :) Nu ska jag berätta vad vi gjorde idag :D

Började med Meddis, red markarbete/hoppning med henne. Mycket nyttigt. Lite små seg i början men faktiskt ganska pigg i slutet som ni kommer se i filmen ;) Det är de i början, visst jag kan få henne pigg från början men jag vill ha henne att hon också kan vara pigg men inte springa fortare om ni förstår. Men det var hon jätte duktig på i slutet och jag jobbar mycket med det hela tiden. Med mycket övergångar och tempoväxlingar.

Gjorde den lilla banan som Linnea gjorde med Aroma igår med vissa ändingar. Är sjukt nöjd med passet och sen så tycker jag att jag börjar rida bättre varje gång nu, i våras var det lite till och från med själva min ridning men det börjar bli bättre och hoppas det håller sig så. nu menar jag inte att jag red dåligt i våras, men vissa dagar red jag bättre och vissa sämre och fortfarande är det så, men jag tycker inte det snyns lika tydligt nu, men det är vad jag tycker ;)

Tar inte fram nån "ban skiss" Utan det får ni på bilderna och filmen, om ni vill veta avstånd så får ni fråga ;)

Iaf, börja jag med att rida över 3 plank med två bommar på vardera sida, alltså trav/plank bommar. Hon lyfte rejält och trampa på bra. Detta låg på böjt spår så efter en stund börja jag fatta galopp efter och hoppa ett litet kryss, bröt av osv. Hon skötte sig bra och var fin :) Blir väldigt kvicka av et här.

Sen red jag över 3 hinder på rad med 14m i mellan. låg på 50cm ungefär och red på 3,4 och 5 galoppsprång och det gick okej, kunde ha lyssnat lite mer på mina halvhalter men det blir bättre :) Vi höjde sedan upp så alla låg på 1m och det var inga problem.

Sedan var det dags för linjen med 4 travbommar till ett hinder, landa i galopp och 3galoppsprång till en trippelbarr. Denna linjen var inga problem alls faktiskt. Lite långt imellan så korta en halv meter.

Banan var bra. Något småfel men annars riktigt bra :)

Eira fick bara gå ut i skogen och sen hjälpte jag Linnea när hon hoppa Sessan och löshoppa Roy, begge var jätte duktiga :)

Här kommer dom bättre bilderna ;)



Sånna här övningar tror jag är jätte bra för Meddis, ska börja göra sånt här mer med markarbete och hoppning ihopslaget. Nu ligger de flesta hindrena ´lite övermetern och tycker det är ganska enkelt. Så nu till höst ska jag nog göra det lite svårare för oss och ha mer teknik och några snäpp högre på kanske 110-115 för jag tror att vi kommer få igen det när vi ska starta msv som ligger på 110. Men jag tar det som det kommer och hur själva träningen känns från början :) Sen trtor jag, den dagen vi startar msv kommer jag bara hoppa La innan och sen efteranmäla. Fasst ja, vi tar det som de kommer ;) Filmen kommer senare eller imorn.

Godnatt <3

planerade tävlingar

Planerade tävlingar:

14/8Färjestad Eira, LC LB Meddis, LB
21/8Nuntorp Eira, LC LB Meddis, LB LA
4/9Kil DM Eira, LC+5 LB Meddis LB LA

Tävlingar jag vill/ska åka på :)

snabbis

Godmorgon! Vaknade när kl var halv 9 kollade på klockan och tänkte yes! Äntligen en morgon jag inte vaknar sent, fast somna om igen xd Haha fast det var nästan bara en halvtimme ;)

Åker till stallet snart, ska bara byta om och fixa mig :) Pappa hänger kanske med och tar kort också :)

Hade bra<3


dagen

Haha har vart en mycket rolig dag idag ;)

Fixade stallet och allt till båda ponnysarna sen så skulle jag hjälpa Linnea när hon red markarbete/hoppning på Aroma :) Hon var jätte fin :) Och i slutet undra Linnea om jag ville hoppa henne :D Hehe, hon som är så liten.... Bara över 1,70.. ;) Jaja, men hon är snäll men jävligt pigg på hinder och känns lite som en tickande bomb, och extremt skänkel känslig men vi hoppa och det sluta att vi hoppa ett räcke på 1m :) Fast kändes som om jag skulle hoppa 50 på Meddis. haha :) Så himla söt :)

Sen var det Eira tur att hoppa, och då blev det mer hoppning om man säger så. Eira var ganska fin, bara så fjantig när det är vattenmattor.. Fast man måste bara övertala henne lite men det är ju så onödigt! Hon hoppar det jätte enkelt andra eller tredje gången men det är första eller andra gången som är jätte läskit.. Sen var hon ganska stark speciellt på höger, vet inte vad det är men vi tror att hon har hittat på det för att hon har blivit så stark där bak. Och kan nog säga att Lena och Linnea hade roligt när dom kolla på för Eira hoppa mig ur sadeln flera gånger så jag höll på att ramla av :o´Hon hoppa som en tok :o Så vi fick korta läderna ett antal hål och då blev det bättra :) avslutade med en liten runda på 1-1,1m LB, LA för d-ponny med vattenmattor, komb och trippelbarr och hon är fin den lilla damen :)

Meddis fick gå i pessoaselen för första gången. Pappa var med och lärde han longera. Han ska få lära sig det så kan han longera nån häst nån gång i veckan när skolan börjar om dom behöver gå lite hårt fast jag inte hinner. Meddis fick ta i. Många tycker ju väldigt olika om pessoaselen men tycker den verkar bra. Hästen trampar under sig och får ta i. Och i pessoaselen går den verkligen i rätt form. bakdelen får jobba. Så hade tänkt att någon av hästarna får gå i den nån gång i veckan :)

Det var min dag :) Imorn får Eira gå en lugn skogstur och Meddis rider jag lite markarbete med :) får se vad jag hittar på för övning ;)


De Niro

Japp här har vi bilderna på mina De Niro stövlar som några vill se på :) Som ni ser har jag inte putsat dom så dom är lite skitiga..

Men dom bästa egenskapena med den här stöveln är att dom är:
*snygga
*Mjuka av kalvskinn
*Bra drag kedja +  starkt "dragkedjeskydd"
*Framför allt sköna! 38 och extra smala i vaden satt som ett smäck på mig! ;)

Dock så är det ganska tunn sula men vet ej vad ni föredrar, mig spelar det ingen roll ;)

Sommarbilder (L)

Blev ändrade planer, åker med pappa till stallet nu på lunch iställe för cykel :p Men nu får ni alla sommarbilder :D Eller ja, dom bästa iaf ;)



Det var alla bilder :) Meddis var så himla söt på sista bilden ;) hihi.

snabbis

Hinner inte ta kort på stövlarna nu, får göra det när jag kommer hem ifrån stallet. Hööörs <3

Jenny (L Sol

Shit vad härligt väder det är ute :D Ska nog göra mig iodrning och sen åker jag nog ut till stallet. Först ska jag bara ta kort på min stövlar :)
har kommer även ett par bilder på mig och Eira som Andrea Karlsson har tagit :)


Hjärtat<3

Sen fick jag även dom här söta korten på mig och Meddis förra hösten :'D Asså vi måste ha vart värmlands sötaste c-ponny par då :')




Får ju nästan en tår i ögat :')

var tvungen

Fick massa helsnygga bilder från Maria Backman som hon tog kort på i KRK på mig och Eira :D Ör tvungen att ladda upp dom ;)


Det var alla fina korten :D:D

stövlar

Fick en kommentar om mina nya stövlar, säger bara att dom är fett sköna och fett bäst :D Älskar dom helt enkelt ;) Jo jag kan slänga upp en bra bild :) Det kommer imorn så kan jag ta på mig dom :) Tycker dom är skit snygga också :)

Sent

Blev så sent nu men ni får bilderna från idag imorn bitti tror jag :) Ska äta lite, sen ska jag sova godnatt <3

lite av varje

Hej :) Nyss kommit hem från stallet, tog några sommar bilder på mig, Meddis och Eira idag :) Det blev några riktigt fina kort :) det får ni se sen :)

Meddis fick gå en lugn tur i skogen med aroma och sessan och det gick bra :)

Eira red jag på utevolten på ridskolan och hon var finare idag i början, inte lika stel men det satt kvar lite, dock var hon lite stum i munnen men det jobba vi bort ganska snabbt, gjorde mkt övergångar och tempoväxlingar också låg en bom framme som vi trimma över i galopp :)

Har fått några jätte fina bilder av Nils Liden som fotade i KRK på solsta hoppet, fick inte alla bilder för dom skulle han skicka sen  när han hade gjort iordning dom :)

Sen måste jag rekommendera krk för deras tävlingar som är så himla bra angagerat, har tävlat där 08,09,10 i 3år alltså och har alltid gillat och tävla där! :) Så rekommenderas verkligen, + så brukar det alltid gå bra där för mig ;)

Kan berätta resultet också.
Dag 1:
LD+5 Dubbelnolla med en kanon ritt och vinst med 5 sekunder :D
LC Ett stopp i omhoppningen men annars en kanon runda :)
Dag 2:
LC Nolla i grunden men ute i omhoppningen, samma som igår med stoppet men inte försen idag fatta vi varför hon stanna, blev liksom ingen tvärnit utan hon bara balla ur och tror det var för att vi kom snett på hindrena i omhoppningen. Men nu vet vi vad vi ska träna på :)
LB (debut) aa det var bara en test när vi skulle starta lätt b och ja, vi kom över 1an iaf xd

Men en lyckad och rolig helg med Eira :)


bra dag!

Dagen har vart super! + har jag en riktigt rolig nyhet som jag berättar sist :D

Eira red jag markarbete på och det såg ut såhär :
svart: 2,5m mellan första och andra bommen och sen 2m till hindret som låg mellan 70-90cm. Det skulle vara trångt för att sen när hon kom fram till hindret skulle lyfta ordentligt med frambenen.
rosa: 2,5m i mitten mellan bommarna och det skulle ligga som i en volt. 70-90 cm låg det på.
lila: sockerbitar på medellinjen.
ljuslila: 1m och varannan hinderstöd. Man ska trav igenom det och då får dom vara noga att lyfta på alla benen samtidigt.

Eira var stel i höger sidan i början så därav rosa och sockerbitarna till stor hjälp att böja henne. Avslutade med att hoppa snett på ett räcke som Nea hjälpte mig att göra av de rosa. Eira var duktig idag :)

Meddis red jag ut med Nea runt abborsjön. Haha vi hade kul :) Speciellt Nea som hade Sessan när vi kom i full galopp bredvid abborsjön ;) Pollarna var duktiga iaf :)

Och nu till den roliga nyheten, jag ska ha Eira som foder häst :D Alltså hon ska nästan var helt min :D Tycker det ska bli jätte kul :D Och hur länge jag kommer ha henne är inte säkert, måste kolla lite så att det inte bli förmycke när skolan börjar men det hoppa vi inte på ;) Åhh, tycker verkligen att det ska bli kul att ha en till häst :D Debut för Meddis och Eira att åka till samma tävling blir färjestad där Eira går LC LB och Meddis LB :D
här har vi min andra stjärna :)


Nu ska jag nog sova, godnatt <3

Ni är bäst!

Tack till alla fina kommentarer! <3 och ja vi kom 2a i den högsta klassen- championatet på NF SM ;D Och bara så ni vet, älskar jag när ni kommenterar! :D

Vetlanda 2010

Haha :) Nu har jag lite tid framför datorn ;) Och ni ville veta resultatet från vetlanda? har kommer det :) 

Kan börja med att säga att helgen har vart underbar! Trevlig stämning, roligt folk, bra engagerat, bra väder! Helt toppen!

Kom ju dit torsdags eftermiddag och börja med att skritta ut lite i vetlanda och kolla runt lite :) Då på torsdagen regna det och lite på fredan men inte lördag söndag :) så iaf skritta jag ut lite och det var mysigt :) Sen var det invigning, och det varhelt awesome :) Först visade dom 4 godkännda NF hingstar och sen kom vi in till ridhus- tävlingsryttarna och prommenera och alla var för sitt län, så jag var den enda från värmland så jag fick gå min egen trupp. Hehe. Sen visade dom lite körning och stog och prata mm. Sen fick vi gå ut från ridhuset. Bilder kommer mer om det :)

I fredags trimmade jag lite på henne och kollade banan inför hoppning eftersom det bara var CR då. Meddis boxgranne, dom kom från skåne och var helt underbart sköna :) Hängde lite med dom där och på kvällen så skrittade jag och Amanda som hon heter i ridhuset barbacka. Jätte snäll var hon, tillslut sa henne mamma till oss att vi fick sluta skritta runt när det hade gått 45min ;) Vi bara prata och prata och vi skulle säkert kunna prata en timme till, haha :)

Lördag, börja tävlingarna för mig. Först var det utställning där Meddis fick 38p, ett silver. De skrev att hon hade vackert huvud och var femenimt. Sen kommer jag inte ihåg allt, men fick en 9a på typen :)

Efter så knoppa jag henne och sen var det dags för dressyr. LA:4, Gick helt okej, lite små seg men vi fick inga missar och hon skötte sig bra :) 56% 230p Vi låg 3a i championatet efter utställningen och dressyren.

På kvällen var det ryttarfest där det var taco buffé och vi träffa några grymt snälla personer där med :)

Söndag, hopptävlingen, var så kul :) Började med LB, jätte fin på framhoppningen och var pigg och sög fast i hindrena. Banan var helt klockren begge faserna förutom pet i sista i omhoppningen.. Men hon var pigg och frammåt fast red inte direkt omhoppning eftersom det var La;n efter. Slutade alltså på 0+4 fel med en kanon runda :)

Sen var det LA, kändes precis som förra klassen och var precis som förra klassen men tyvärr så blev det lite ryttarmiss på 2 hinder. 5an la jag till spöt för att i svängen kröp hon ihop lite men tog frammåt när jag la till spöt och då kom vi lite nära och fick ett pet. Sen på 8an såg jag avståndet försent och kom nära på det med men fick ett krafitgare riv där eftersom det var en stor oxer så jag blamear helt mig där men Meddis ställde upp för mig, och tror hon gjorde det för jag red faktiskt bra den dagen. men 8an och 9an gick bra och vi slutade på 8 fel.  Med en förövrigt bra runda :)

Sedan så räknade dom ju ihop resultatet från championat komb. där det var 3plac. Den som ledde från lördag blev utes. i hoppningen så vi kom 2a :D Meddis var helt galen på prisutdelningen och efter haha :p Men pappa lyckades inte ta kort när hon ställer sig men på vissa kort och ärovarvet ser man att hon är lite halvt galen ;)
helt lyckad tävlinga och det har vart så kul :d

Här kommer lite kort :)


 Bild tagen ur film xd

Japp det var alltså NF SM Häljen i vetlanda :)

Nu blev ni nyfikna va? ;)


RSS 2.0