Markarbete

Åker till snart och ska rida markarbete på eira :) Är mycket bättre nu iaf. Hejdå <3

 
Hihi tyckte det var liten rolig bild när jag rider markarbete sen står eira bakom i hagen ;)

sjuk med

Är också sjukt sjuk, haha eller ja är förkyld som bara blir värre. Nu när det är så fint väder vill man ju vara ute :( Som jag har sagt blir det och är dålig upptadering till nästa lördag. Men vill leva mitt liv utanför bloggen också ett tag. Men ni kan ju kika in lite då och då :)

Hade bra <3

filmen


Film på G

Laddar upp filmen på youtube och snart är den upplagd! (förlåt för att det har tagit tid) 


bad update

Som  ni ser blir det dålig upptadering. Det kommer det vara tills nästa fredag när jag får hem Meddis. Kommer bara upptaderar nu när jag har ork och lust.



Ska gå och kolla till Meddis och Nicole, hennes nya kompis på betet. Det har funkat bra med dom två vilket är skönt :) Sover hos farmor inatt eftersom dom är granne med där Meddis står nu :) Bilder kommer nån dag från idag och filmen från tävlingen kommer imorgon.

Godnatt på er <3

sovmorgon

Fy vad trött jag har varit idag.. Vakna vid kvart över 11. Har bara latat mig. Åker ut till Meddis vid 4 tiden. Ska jogga ut henne i skogen. Sen imorgon åker hon ju på ett litet bete i 10dagar så blir nog lite halv taskig upptadering. Men kommer ju rida Eira så berättar nog lite vad jag gör med henne. Har gjort en film från tävlingen och får se när den kommer upp på bloggen.

Hade bra <3

Kvalad

Glömde jag säga att vi är kvalad msv också? ;) Hihi.

Dagen

Gick ju upp tjugo över 4.. Åkte till Meddis och gjorde iordning henne och knoppa.
Kommer till örebro vid tjugo i åtta.
Går banan till LB och besiktar.
Framridningen var hon jätte fin :)

LB: Under tempo till ettan (som vanligt) fy mig! men kom över och satte grunden riktigt bra, men sista hindret fick vi ett pet. Så är väl inte mer och säga med det än att hon var fin :) Slutade på 4 fel.

LA: framridningen kändes bra förutom att hon kom lite nära hindren när vi hoppa.
Men får igång henne från början, när vi kommer till 4ab så tveka hon lite (oxer in) så jag kicka till henne där och hon gick fram på det utan problem, kommer in lite fel på andra komb 6ab men drev på ändå fast vi kom lite fel men hon hoppa utan problem, sen när vi kommer till 9an där jätte många hästar stannat så tveka hon lite (maxad och breddad oxer i uppförs lut) men jag tänkte nee, inte vi oxå så gav henne en kick där, snarare pangade jag på henne med skänkeln så hon skulle gå fram, men hon hoppa ändå utan problem, sen sista linjen gick jätte bra och vi nolla :)

Det var 23 startande och 6 plac. Det var bara 5 som nolla och vi blev 5plac :) Sluta på 0fel och 5plac.

Vill också bara säga att fyfan vad jag är glad att jag har min ponny, älskar henne så inåt bomben och jag vet att om jag rider på så ställer hon upp för mig, i nästan alla lägen. Min ponny är helt enkelt den bästa för mig<3

Bilder:




Pappa och Meddis :)

Finaste

haha i "rätt" ögonblick ;) (framhoppning)

Prisutdelning LA


Kan också tillägga att jag gjorde knoppar, dom varade till efter lbn då tog jag av dom för dom blev så fula när hon håller på att skaka på huvudet hela tiden ;p Haha, Måste lära mig göra knoppar som håller ;)
blev inte så många bilder heller, vet inte om det var nån som var och tog kort så.. Men nu har ni fått veta hur det gick iaf :)

Åker ut till stallet starax, hejdå<3 

Gårdagen:

Han inte upptadera igår men gör en snabbis om vad som hände,
Åkte ut till stallet och gjorde iordning mat mm,
Sen gick vi ut och gick,
Sen gjorde jag iordninng henne och tvätta henne,
Sen packa jag alla grejer och då var klockan 6 när jag var klar..

Efter hopp jag Eira som gick jätte bra :) Vi hoppa en lc bana bl.a (90cm) och några språng på 1m :) 

Smörjde allt och duscha och när jag var klar var kl 11... Så ni förstog nog att jag inte han upptadera nåt mer på bloggen eftersom jag skulle upp tjugo över 4 sen :s

Bilder från igår: (obs, kamera bilder så blir dålig kvalité)
promenad
föreefterföreefterpyssel :) Flätad svans


Nyfiken?

Nu undrar ni hur det har gått va ;) Ska bara ladda in bilder och skriva lite om igår när jag har tid :) Det kommer iaf idag :)


Men om ni vill se film för dagen så vill jag ha minst 6 kommentarer i det här inlägget :p Känner att jag inte orkar ladda upp film egentligen men vi får väl se om ni lyckas övertala mig eller inte ;)

Godmorgon

Godmorgon, det har vart dåligt väder så blev ingen hoppning på eira. Fast för tillfället så är det uppehåll så vi får se. Har iaf sovit jätte dåligt inatt. Kanske blev 5 timmars sömn.. Jaja.

Om jag inte ska hoppa Eira innan så åker jag ut till stallet vid halv ett tiden, mockar och fixar sen tar jag in Meddis. Detta står på schemat för Meddis:

* Mockar, göra iordning mat
* Tar in Meddis och borstar
* Sedan gå ut och gå i 40min på asfalt
* Borstar och ryktar på henne
* Sedan duschar jag hals,ben, rumpa och tvättar svansen med shampo och balsam
* Flätar svansen
* Tar helosan på mulen och runt ögona
* Smörjer hovarna med hov fett
* Ställer in henne i boxen så får hon stå och äta hö.

Sedan packar jag iordning allt som ska packas och tar hem allt som ska smörjas och om nåt behöver handlas så gör vi det. Men kom på att jag måste köpa mer schampo och balsam till Meddis eftersom det börjar ta slut. 

Liten översikt för dagen och hur jag brukar göra innan tävling :) 

Benskydd

Nu är de så att mina lamicell pro skydd börjar gå sönder mer och mer, det är dessa skydd:

 Fast i svart.


Ska nu ha nya och funderar på vilka? Hm, antingen:


Veredus olympic skydden. Carbon gel skydden tycker jag är för dyrt.


Eller eskadron pro safe memo skydden.

Skydden ska vara svarta i storlek ponny/cob 

Båda ligger på samma pris ungefär och vill ju ha den som är bäst kvalité på eftersom jag tycker båda är lika snygga :)

Vilka av dom här skydden har ni/skulle vilja ha? :) Kul att få höra lite vad ni tycker eftersom mina besökare har stigit dubbelt på sista tiden :)


Sen var det ju ny sadel också eftersom jag sitter "stolsits" i min dessvärre :/ Sen behöver jag ju snart nya stövlar eftersom mina har blivit för korta och sen får jag knappt i foten längre... Usch inte kul när allt dyrt kommer samtidigt :s

bilder

 Kompisen :)


Det var bilderna :)

Laddar in bilder

Hejasan, ska ladda in bilderna på datorn så kommer det senare :)

åker till stallet

Hejsan, nu när det är sommarlov borde man ju var ute, men klockan är halv 4 och har bara luggit på soffan.. Usch det är inte likt mig.

Åker till stallet när pappa kommer hem. Rider ut en sväng. Vi ska nog bara ta det lite lugnt i alla gångarter. För imorgon på morgonen ska jag hoppa Eira sen ska Meddis duschas och fixas och så ska jag göra iordning alla grejer. Sen gå ut och gå i 40min som jag gör varje gång innan tävling.

Kameran kanske hänger med ut i skogen så ni får hålla utkik :) Sen imorgon tänkte jag ta kort på utrustningen när jag har smörjt den så får ni se vad jag tävlar i :)

Hejdå, hoppas ni kollar in ikväll också :)

Dressyr + utställnings träning

Hallå bloggen :)

Inte mkt upptadering idag. kom hem runt 9 från stallet och har vart där sen kl 2. Idag red jag dressyr iadf :) Gick bra. Red programmet och sen öva vi på bakdelsvändnig .. Haha och jag som har övat på framdelsvändningar och jag har gjort en liten miss där. Men gick bra i slutet :) linnea hjälpte mig ju och sen red hon lite bakdelsvändningar och visa på duffy och sen red jag program på duffy som gick bra :) han ställde sig bara när jag rygga som var lite på minussidan men jaja. Linnea prova göra lite bakdelsvändningar på Meddis och det gick också bra :) Det är inte många jag vill ska rida Meddis så hitils sen vi fick henne är det 3 st som jag har låtit sitta på henne, men det är ju nyttigt det med :) Det blir ju så man vill ju bara säga att hon är minminmin, haha ;) Sen hjälpte Linnea mig om hur jag skulle göra bnär man ställer ut en häst, och det gick bra :) Körde ju cirka 1,5 h dressyr så hon var lite sur på mig när vi skulle springa. haha sötis.

Men nu har jag duschat och vart ute och sprungit 3km så ska väl snart sova.

Godnatt med er, kameran kanske hänger med ut till stallet imorn :)

Dressyr

Godmorgon :) Nyss kollat på film, åker till stallet runt ett. Idag blir det program ridning. Linnea ska hjälpa mig. Måste bli mycket träning så att det sitter. LA programmen ger ju även mycket för hoppningen eftersom det kräver mycke att hästen ska vara stark i bakbenen för att kunna göra dom rörelserna och vara i form samtidigt.

Nea ska även hjälpa mig med att ställa henne. Eftersom vi har glömt bort det och kom på det igår. Vi är ju med i championats klassen och då är de komb hopp och dressyr som går i LA och utställning. Förväntar mig ju inte för mycket men det är ju klart att man hoppas på det bästa :)

Pappa sa igår att det skulle bli regn till häljen :s Usch inte kul. Vill absolut inte att hon ska halka eller nåt sånt på gräset, så vi får se hur det blir. Hoppas på det bästa här med.

Är så sjukt laddad. Och jag vet att vi kan det. Jag ska göra mitt bästa sen får vi se om det är Meddis dag eller inte. Men nu ska jag gå och borsta tänderna.

Hejdå<3

startlistor

Startlistorna har kommit ut för helgen :)

I LB har jag start nummer 8 bland c-ponnysarna och 12 för dagen :)

I LA har jag start nummer  21 bland c-ponnysarna.

Tyckte att jag hade bra startnummer :) Har kommer en bild som är från dit vi ska. Örebros fältrittklubb. Bilden är tagen förra året på Newforest SM. Som vi också ska på fast i vetlanda! :D





 Det är fint där :) Stort.

Piggelin

Tja, Åker till stallet snart igen.

Har först när jag kom dit gått ut och gått med nea runt abborstjärn som typ är 8km.

Sen red jag ut på Meddis, hon var super pigg :) Haha, galoppera på som bara den och bocka och böt galopp. hihi bus ponny. Imorgon ska jag iaf träna på dressyr programmet. huhu. Alltså har typ hjärnsläpp. Vetinte vad jag ska blogga, kommr väl på nåt nån gång. hittar inga bra tips heller. Jaja, ni får stå ut med det ett tag tills jag får en snilleblixt ;) Hihi.

Hörs<3


-

Hallå, kl är 12 och har knappt gjort nånting. Åker ut till stallet snart. Vi ska ut en sväng :) Känner att det är brist på nya grejer. Menmen har ett liv också ;)
Hejdå<3

Ny sadel provad

Jaha märkte nu att inlägget jag skrev imorse inte blev upplagt. Kan bero på att datorn va seg då..

Jaja, sitter iaf hos hannah och vi ska se på film nu.


Idag så har jag varit ganska lat. Åkte inte ut till stallet förens halv fem. Fixade iordning allting och hjälpte Linnea när hon hoppade Sessan och Eira, efter så tog jag med mig Meddis till ridskolan och provade en sadel, det är en Jackson Legano. Linnea hjälpte mig och kollade hur jag satt i den, den verkade funka bra, den var skön att sitta i och Meddis verkade inte ha några problem med den. Tog även några språng på 90 och det gick bra, inga problem.
Hon var pigg och glad, så det var kul. Ska ta med den till Örebro på söndag så ska Tessan få kolla hur den ligger och hur jag sitter i den. Sen bestämmer vi nog oss efter det. Men nu ska jag iallafall kolla på film, blir mer uppdatering i morgon än vad det var idag, och då kommer det lite tips. Ha det bra <3

Träningen blev lyckad :)

Hallå, han inte upptadera igår efter jag kom hem för först gick jag ut ch gick med mandis, sen gick jag ut och gick med hannah och kom hem vi tolv.. 

Träningen gick jätte bra. Hon var fin hela tiden och jag red bra :) Vi hoppa lite banhoppninng och sista banan låg på 1m-110cm hon var riktigt fin :) Det var kul. Men vi måste köpa ny sadel så jag vi kollar efter lite. Sitter fel i sadeln så därför. 

Inget mer att och tror jag lägger mig och läser lite. Hare bra. 

Ut till stallet, sen kristinehamn :)

Åker till stallet strax och gör iordning för träningen. Sen åker vi till kristinehamn :) Berättar hur det har gått ikväll. Hejdå<3


 Så här såg man ut för dagen :)


vill ha!

 vill ha dom!


Haha, drömde om att jag fick ett par tretorn som vi köpte på skara hästsport inatt, kommer min dröm gå i uppfyllelse? (a

Duscha..

Ska duscha, riktigt hopp sugen nu och hoppas att meddis också är det :) Tävling på söndag, örebro LB LA :) Laddad som fan till Lan alltså.

Rea

Rea på hööks! Upp till 50% rabatt på utvalda varor. Länk: http://www.hooks.se/DeptList.aspx?deptid=74&showAll=true&currentSortType=sortPopularitet&currentSortOrder=DESC


Träning idag

Godmorgon, nyss ätit frukost. Åker ut till stallet runt halv 2. Ska ju träna för Tessan och åker med Linnea dit :) Tyvärr jobbar pappa så han kommer inte med = inga bilder.. Men det är sol ute nu iaf :) Det är bra. Har inget speciellt att skriva mer än att ni få ha en bra dag :)

Godnatt

Hallå, nyss vart ute på spring tur med mandis :) Blev mest prat (som vanligt) haha. Går inte beskriva så många roliga minnen vi har haft alltså :') 

Gött med sommar lov nu! Sov morgon och inte passa så många tider.

Ska gå till sängs nu och läsa lite :) Godnatt <3

 

Bättre idag iaf :)

Hejsan, sitter vid datorn nu, red dressyr på morgonen iställe och blev inga kort eftersom vi inte tog med kameran. Hon var riktigt fin idag iaf :) Lite seg i början men riktigt mjuk och hon kom igång mer sen. Vi gjorde de flesta LA rörelserna och hon var riktigt fin :)

På kvällen så skulle jag rida en liten sväng barbacka tänkte jag. När vi kom från ett gärde och nyss galopperat så spetsar meddis örona och jag kortar tyglarna lite extra och meddis bara kollar in i skogen och inte vill gå frammåt utan vänder runt och galopperar på stället och ställer sig på bakbena så jag till slut fick hoppa av. Var ju barbacka utan spö så hade inte så mycket och säga till om men hoppade upp igen en bit bort iaf och vände hemmåt. Hon var på tårna hela vägen hem sen. Riktigt konstigt, det kanske var björnen? :p Haha, jaja så gick det med de.

Funderar nu på om jag ska gå ut och springa, så tråkigt själv bara men ska kolla om headsettet fungerar :) Får se om jag kommer på nåt roligt att blogga så länge. Hörs <3

Åker till stallet

Godmorgon, ska strax åka ut till stallet, idag kör vi på 2 ridpass, ett nu på morgonen där vi går ut en liten sväng i skogen sen ska jag rida ett dressyr pass på kvällen :) Får se om det blir lite kort då. Men imorgon iaf så ska vi åka och hopp träna för therese. Inget mer att säga ni iaf. Upptaderar mer sen :)
Hejdå <3

 Gammal hopp bild från förra året :)

Tipsar om eskadron




  Tipsar om dessa snygga eskadron skydd. Går att hitta på http://www.skarahastsport.se/main.asp?produkt=benskydd där fram skydden kostar 879kr och bakskydden kostar 669kr. Tycker dom är skitsnygga.

Halv seg dag

Har vart lite halv lat idag. Detta gillas inte. Gjorde iordning allt hos Meddis iaf och mocka hagen. Sket i att rida, var trött och så halv dugga det och hatar sånt väder :( Det är bättre att det regnar då.

Har inte nåt mer om att skriva för dagen förutom vi var på "student middag" kan man väl kalla det eller? haha, Iaf så tog Nea studenten igår och vi åt gooooood mat :D Det var riktigt gott. Kom och tänka på nu att man ska ha tagit kort på det aja. Fick oxå ett halsband smycke som var en hästsko :') Hihi för jag hjälpt till så mycket, det kom från pilgrim och var jätte fint :)

Får se om det kommer nåt mer utrustnings tips ikväll, om jag hittar nåt spännande :)
Hejsålänge iaf!<3 

Stallet nästa

Hallå, nu åker jag ut till stallet. Gör iordning och så sen är vi bjudna på middag eftersom nea har tagit studenten. 
Hejdå <3 

Morgoninlägg

Godmorgon, äntligen sitter jag här. Var så trött igår så jag somna 8? :s Jaha men kan berätta lite om gårdagen :)

Skolavslutning var det och det var bra :) Sen åkte jag ut till stallet och mocka 6 boxar, efter gjorde jag iordning åt Meddis. Skulle ha ridit 3 hästar men var så trött så fick bli bara Meddis.

Jag red ju dressyr på henne och det gick åt skogen, haha gud va hon var stum, stel och spänd :s usch det var inget kul och när jag kom åt henne så protestera hon med att flyga upp i luften och sparka :s Försökte rida igenom henne så mycket som det gick och vi kom inte alls överens men sånna dagar kommer väl också. Är väl inte så mycket mer jag kan säga om de.

Idag ska jag trimma dressyr minsann också. Går kanske ner till rid huset där det är större utrymme men vetinte säkert. Just ja, är ju träning för Lena så är nog bokat. Vi får se hur det blir men ska äta frukost nu iaf. 

Idag kommer det minst 4 inlägg ska jag försöka med :) Har ganska mycket tid idag :)


 Skolavslutnings kläder. 



snabbis

Som ni ser han jag inte gå in på datorn imorse. Gjorde mig iordning och så, så att jag inte han äta frukost ens :s Har nästan inte ätit nånting idag så är sjukt trött, kl är tio i sex men nu ska jag ta och äta lite. Men imorgon lovar jag att då ska det bli upptadering! Oja. Blir bara svårt just idag med massor att göra men så är det. fårse om jag hinner blogga ikväll, men hejdå <3

huhu, bara lite till...

Nu var det förra inlägget fixat och nu ska jag fixa det sista med naglarna (tillslut) och platta håret.

Godnatt på er<3



Sommar LOV!                 ...snart :D

Rid tips!



Haha nu har pappa hjälpt mig att få upp en bild från paint :) (y Som ni ser på bilden vilka avstånd det gäller sen så får man använda fantasin för det finns många sätt man kan rida den här övningen :) Avståndet passar c-d ponny och den långa sträckan kan varieras med galoppsprång så det kan man leka med och lägga volter och så :)

Själv har studsen vart runt 40-50cm endast för lydnad och socker bitar på långsidan och de också endast för lydnad. Men det får man ju välja själv hur man vill ha det.

Ett förslag hur man kan rida den hära "banan" är att börja i höger varv och trava över bommarna, fortsätta i trav och över krysset och landa i galopp, efter galoppera över studsen och forsätta till socker biten bruten linje. Bryta av på kortsidan och sen över bommarna och fortsätta så :) Men finns flera andra rundor som man kan göra men tycker att den här är den bästa :)

En liten "svårare" variant är och då måste man ha koll på hästen. Att komma i galopp och hoppa krysset, forstätta ner till sockerbiten och skutta över den också, bryta av till trav på kortsidan och trava bommarna, snabb dogleg linje och fatta vänster galopp innan studsen och galoppera över de sen forstätta på på krysset men då ett mer galopp språng och så vidare :)

Ett tips som jag tycker ni ska prova!

Full fart hela dagen!

Som ni  ser har jag vart dålig på att upptadera idag.

Efter skolan cykla jag hem sen cykla jag till stallet nästan direkt efter. På schemat var det 2 hästar som skulle ridas + longera en unghäst.

Började med att mocka och göra iordning kraftfoder. Alltid lika kul ;) Men sen iaf så borsta jag på min bebis och red ut en sväng :) Hon var heeerlig idag :) Gött med sånna stunder även att inte jobba med henne utan bara va typ.

Sen red jag Duffy. Körde bommar med honom och små sockerbitar och studs. Samma övning som med Eira i tisdags. Han var fin. Kunde bli stark vissa stunder men annars riktigt fin.

Sedan longera jag Sessan med pessoaselen, hon tyckte det var jobbigt, hihi. Men hon var duktig och fick jobba på i en kvart-tjugo minuter.

Efter de åkte jag hem iaf och åt och duscha. Fixat naglarna nu med eftersom det är skolavslutning imorgon :D Omg vad tiden går snabbt asså.  Jaja nu sitter jag här iaf. Ska platta håret snart men innan fixa lite till med manikyren ;)

På morgonen imorgon (antagligen) kommer lite bilder hur min skolavslutnings outfit kommer se ut. Så får nån ny bild då iaf. Kommer antagligen också träna för Tessan till häljen och hoppas på att pappa tar lite kort så får ni mer bilder :D

Nu ska jag kolla runt lite och kolla om det är nåt jag kan tipsa med antingen utrustning eller rid tips :) Får se om jag kommer överens med paint kan ni få se hur markarbetet blev uppbyggt. Hejsålänge!<3

 Nu saknar ni snön va? ;)

Vilken lång skoldag.. -Eller inte!

Haha vi hade bara en lektion idag (y Det var gött så sluta vid kvart över 10. När jag kom hem så åt jag och sen somna en stund -.- Sover för det mesta nu för tiden? Konstigt.

Åkte till stallet efter iaf. Börja med att rida Aroma ut i skogen en sväng. Gick bra :) Hon var super pigg.

Sen red jag dressyr på Eira. Haha vet väl inte vad jag ska säga om det än att jag inte hade graman och ett vanligt bett. Eira var ganska sur på mig när kom åt henne och när hon fick chansen så smet hon undan.. Jaja.

Meddis red jag dressyr bara i en halv timme. Hon var fin och lyhörd. Gjorde inge speciellt. Repetera bara förvänd galopp och Meddis är super duktig :) Hon gick ju i 2 timmar igår så räckte med det. Imorgon får hon gå ut i skogen sen på fredag rider jag ett ordentligt dressyr pass. Nästa vecka ska jag rida igenom LA4 och då kolla vad som behövs övas på mer. 

Efte mocka jag och gjorde iordning mat och grejer. Sedan åkte jag hem.


http://www.stallbacken.webbland.se/dressyr/program/LC-LA/LA4_2008.html Detta är programmet LA:4 som jag ska rida i slutet av juli- Lycka till! 

Är sugen på att gå ut och springa. Men får se. Ska komma på nåt kul att blogga om också. Hejsålänge!<3

sovmorgon (y

Godmorgon! Vi har sov morgon så börjar kl 9 20 :) Sedan har vi bara 2 lektioner idag, en vid 9 20 sen en vid 13 10 men vet inte om den är inställd eller inte. Så det är chill iaf :)

Idag ska vi rida lite dressyr iaf :) Ska kolla lösgjordheten och att hon är lydig för skänkeln. Har inte mkt mer att säga än snart är det sommmmmmmarloooooov! :D Stor fet hiss på det! Bara idag och imorgon kvar ju.
Ska cykla ut nu, bara borsta tänderna först ;) Hejdå <3

Något speciellt?

Blir nog ingen mer upptadering för dagen tror jag. Har inget mer att skriva om, om det är nåt speciellt ni vill se/läsa om får ni säga det ;) Säger iaf Godnatt även fast kl är halv nio.

tipsar!

Måste bara göra ett litet tips om man vill lära sig mer ridning så om du skulle få chansen att rida nån annas häst än din egen om du ens har nån, ta chansen! Man lär sig jätte mycket av att rida andra hästar! ;) Många vet nog redan om det men bara för att man inte glömma bort det ;) Är supernyttigt!





3 hästar idag

Hejsan :) Var "ledig" idag för vi har frilufsdag och valde att va med ponnyn min (L Blir som att vara ledig för är ju i stallet annars ändå :)  Red iaf 3 hästar idag. Åkte ut vid tio tiden.

Eira: Markarbete med lite studs och sockerbitor och trav bommar och hon var riktigt fin. Ganska pigg men gick fram och lyssna på hjälperna även så jag kunde ta tillbaka henne utan problem :)

Meddis: Red ut i 2 timmar! puuh vad trött både jag och Meddis var efter. Körde lite kondis träning/ hoppa lite stockar och så i skogen och ganska mycket galopp. Hon var duktig och snäll :) Sket i formen idag utan fick bara rida på.

Duffy: Red jag ut en liten sväng på i alla gångarter. Inte direkt nåt speciellt för ville hem och äta.. Var hungrig och kom hem vid halv fyra så hade inte ätit på 7 timmar typ... Sen när man håller igång och gör saker och så också blir man extra hungrig ;) 

Gjorde iordning och mocka mm innan jag red  hästarna så allt är klart i stallet :)
Funderar på att gå ut och springa men det är tråkigt att springa själv.. Hmm, jaja får se om jag hittar på nåt att blogga om mer ikväll :)


Filmen!



Haha, vad bra jag är! Har laddat upp den och tog inte lång tiden ens ;) Så blev idag iaf :)

2 hästar

Kan ju också säga att jag red ut på meddis idag och bara trava och skritta lugnt. Sedan red jag duffy.
Har inte något roligt mer att sägs än Godnatt<3

Tog längre tid än vad jag väntade mig..

Filmen är klar men laddar inte upp den försen imorn för det tar så lång tid.. Men imorgon kommer den! ;)

Snart kommer filmen

Håller på att göra filmen nu den kommer inom en halvtimme tror jag :)

bilder från igår :)


Det var Emma som tog dom fina korten från LBn för hon red fram i LAn själv så blev inga bilder från LAn.. Film kommer antingen ikväll eller imoorgon :) Ska äta sen cyklár jag till stallet. 
Hejdå<3 

skolan igen...

Glömde ställa klockan på ringning så måste åka till skolan nu. Bilder och film kommer idag eller imorgon iaf :) Hejdå<3

snabbis

Klockan är 11 och har inte haft en "lugn stund" på hela dagen. Drar res snabbt och sen får ni bilder och så imorn bitti :)

LB: Lite under tempo dom 2 första hindrena men kom igång efter trean och hade jätte bra flyt. Dubbel nolla och kom 3a av 26 starter, 6plac och kat C+D var ihopslagna. Riktigt nöjd :)

LA: Hade riktigt bra flyt hela banan hon kändes super fin. Fick ett stopp på 3an som var ett vanligt räck och det vet jag inte varför. Sen sista hindret var vattnet och där låg vi lite fel och fick ett till stopp. Lite träligt bara när vi hade sånt bra flyt och hon kändes super fin :) Men så kan det gå. Blev utesl. Men huvudsaken är väl sprången och flytet än så länge iaf tills vi "kommer" in i La liksom.  

Bilder och filmer kommer imorgon, kan också säga när jag trava fram till första klassen så snubbla meddis så jag ramla av och stuka handleden så fick rida med ett bandage.. Haha kommer synas på korten ;)

Är nöjd med dagen för att hon har vart så fin alltså även fast vi stoppa i La.. :)

:)

Ska utoch springa upptaderar mer sen men ett smak prov kommer här :)

Vet att jag upptaderar dåligt nu!

Dålig upptadering. Måste smörja och duscha sen packa iordning för imorgon. Hinner inte skriva nåt mer nu. Men kanske senare om jag hinner. Annars blir det imorgon för vi åker till stallet vid halv sex på morgon. Blev bara lite snabbt nu. Ska bli bättre när jag inte har så mycket att göra.
Hejdå<3

Första och sista

Hej. Åker till stallet om en timme och fixar och rider. Blir en jogging tur på 1timme ca. Kanske hinner kolla på tävlingen i frk en snabbis innan jag åker hem och gör mig iordning för att några i klassen ska träffs. Så detta är det första och sista inlägget för dagen eftersom det antaglien blir lite sent... 

På söndag startar jag som andra ryttare på dagen och sista ryttaren i LAn i kat C :) Hoppas på att det ska bli kul ;) Ska träffa Emma http://two-riders.blogspot.com/ också :D Hon ska tävla där med och ni som inte vet det är det hon vi köpte meddis av ;)

Bilden är från när Meddis kom till mig första dagen.
På bild: Mig och Coccos, Emma och Meddis:

Tillbaka vid datorn

Idag red vi ju dressyr och det blev ordentligt i 1 timme cirka. Min ponny lär sig så himla snabbt nya saker alltså. Vi börjar bli rikitgt duktiga på förvänd galopp :D Sitter till 80% kanske. Red lite öppna sluta i traven och förvänd galopp. Jag gjorde även lite galopp halt och det gick bra och fattningar från traven på en volt till både höger och vänster galopp. I slutet trava jag av henne i 20min och längde och minska traven, Hon var ganska trött. Imorgon får hon jogga i skogen sen får hon vila lördag innan tävling. Tycker hon funkar bäst då.
Efter Meddis red jag ut på Eira och hon var duktig :)
Inte mkt mer att säga förutom att so boken väntar mig.
Godnatt <3






Cyklar till stallet

Cyklar ut till stallet nu. Ska träna lite dressyr idag så får hon jogga imorgon. Har inte så mycket mer att säga men jag bloggar mer ikväll :)
Hejdå <3

Träningen

Som ni såg blev det inget inlägg igår på kvällen, vi kom hem seent och somna direkt nästan.
Kan berätta lite kort hur det gick,
Meddis var riktigt fin. Hoppa väl och lyssna på mig dock har jag inte tränat för Tessan på 4-5veckor och jag hängde inte riktigt med i början och vi kom lite nära hindren och så men Meddis hoppa så snällt ändå.

Jag vet att jag kan så mycket mer men så kan det vara ibland. Men Meddis var super fin på träningen och vi hoppa 2st LA+5 banor i slutet vilket det inte var några problem med men förut som jag sa så satte jag inte riktig avståndena rätt försen i slutet på sista banan dom 7 hindrena som var kvar. Dom sprången blev riktigt bra och jag kom till mer ridning. Blev några kort fast inte så många.

Är nöjd med träningen iaf för att jag kom till ridning i slutet och bättre att jag rider sämre på träning så att vi kan träna bort det ;)





Några av dom bättre bilderna :)


Bild och film? Det kommer!

Godmorgon! Ska snart åka ut till skolan som vanligt.. Men tänkte berätta att jag ska träna i kristinehamn för Tessan på eftermiddag. så då blir det ingen upptadering för sen ikväll.

Det var någon som fråga om bild och film från när jag och Meddis hoppar och självklart ska ni få det! :D Hoppas på att pappa ska ta kort när jag hoppar idag. Film på när jag hoppar ska ni kanske få imorn.. Fast då blir det en lite gammlare film från förra tävlinge kanske om ni vill se den? Sen får vi se om det blir nån film på tävlingen i Mariestad :) Ska bli spännande att hoppa på gräs men vi får se ;) Det kan ju gå skit också men det hoppas vi inte på.

Nu måste jag åka iväg iaf. Syns ikväll! Ni får hålla utkik då ;)


Dagarna går fort!

Ska blåsa håret och sen sova. Godnatt<3

Liten rea på filippas

Det finns lite rea grejor på filippa´s ridsport som jag tänkte tipsa om :) Allt från borstar till kavajer till täcken. Länk: http://www.filippasridsport.se/rea.html
Några av rea sakerna:

 exlusiv borste
 eskadron täcke
Linement. Vet inte om det är exakt det jag har, är inte säker men mitt är skit bra! :D

Rean har vart ett tag men ni som inte visste om det kan ju passa på att kolla om ni hittar något kul ;)


Nyss ätit/duschat

Hallå, har nyss precis ätit och duschat..

Innan det kom jag hem från stallet och idag:
Gjorde jag i ordning hö och kraftmat. Pappa mocka (y Sen red jag ut på Meddis och jobba i allagångarter, hon var fin idag :) Red i ca 50min.

Efter hjälpte jag Nea och höja sänka hindren när hon hoppa Eira och Duffy. Det gick bra :) Kommer något mer inlägg idag som kanske är mer intressantare men men. Ni fick veta vad som hänt iaf :) Inte något speciellt ;) hihi.

 Går inte sluta älska dig<3


Tävlingar :)

Tävlingar jag vill/ska på :)

Reg hopp Mariestad 6/6 LB LA 
Reg hopp Örebro 20/6 LB LA
Lok dressyr Filipstad 7/7 klass? (tränings tävling för oss två)
Reg hopp Kumla 16/7 LB LA
NF SM hopp/dressyr/utställning Vetlanda 30-31/7-1/8 LA:4 dressyr, utställning, LB LA hopnning SM i LA och championat komb.
Nat hopp Greva gården 13-15/8 klass?
Reg hopp DM Kil 4/9 LB LA/ LA MSV? Beroende på hur det har gått och går.

Sen får vi se tävlingar efter det senare ;)

Det blir ju bara kolla om planen håller eller inte. Är ganska nöjd med tävlingarna :)

:)

Ska kolla efter lite tävlingar jag vill/ska åka på iår, Kommer ett inlägg sen om vilka ;) Kommer bli nice! :D


 Första nollan i la på bild :)

Skolan...

Åker till skolan strax, skönt att kunna ha shorts på sig. Bloggar mer när jag kommer hem,
hejdå<3

RSS 2.0