Sova och mer kingsland :D (y(y

Ska sova nu tänkte jag. Klockan är tio över tio sen är det ju skola imorgon..

Tänkte ge ett litet tips till om KL sommakollektionen. Som jag skrev på min förra blogg så har KL en till sommar kollektion eller ja, dom upptaderar den förra och här är dom "nya" kläderna :) http://kingsland.no/collection.html?cid=81&pid=72

Gillar ländtäcket + schabraken + huvan extra mycket :D As kul att det kom nya grejer!!



Ett av de nya KL märkena från sommar kollektionen.

Vill ha shabraket och huvan alltså, så jäkla snyggt!  

Dagen och tipsar :)

Hejsan! Som ni märkt har jag inte upptadera mer än imorse pga att direkt jag kom hem från skolan så cykla jag till stallet och kom hem vid åtta.

Eftersom jag hade så bråttom ut i stallet var att jag skulle rida 2 hästar åt Linnea + Meddis. Så blev ganska mycket men tänkte berätta lite vad vi har gjort osv :)

Först mocka jag och gjorde iordning lite grejor. som hö osv. sedan red jag:

aroma, linneas stora fina unghäst red jag ut på. Hon är världens snällaste att ha och göra med och när man rider. Vi red ut i skogen i alla gångarter hon är runt 175cm i manken så jag är som en liten mygga på hennes rygg ;) Hihi.

eira, red jag dressyr på och tränade att hon skulle byta för skänkeln och inte av sig själv som hon gärna gör. Hon är en riktig rolig ponny.

Meddis fick gå en timme ute i skogen där jag red i alla gångarter och korta lite och längde lite på henne. I slutet fick hon trava av i 20minuter i lågform. Sedan pyssla jag med henne vilket hon älskar :) Hon fick på sig myggmedel och salva vid juren där hon brukar bli biten. 


Jenny tipsar om:
Ultrashield, ett super duper bra myggmedel som verkligen håller myggen,fästingar,knott osv borta! Det bästa som jag vet. Håller ungefär en "säsong" när myggen och knotten är här. Det kostar runt 240kr men eftersom det håller en hel sommar när myggsäsongen är igång och det är verkligen effektiv så får man mycket för pengarna!





Tipsar även om min Häst salva, kommer inte ihåg namnet men ni får kolla hur den ser ut ;) Det är iaf ett bakteriedödande medel, luktar tjära. Man kan ha på sår men även effektiv för karlederna. Håller bort mygg, flugor. Jag brukar ha det vid jurena där hon brukar bli som mest biten och tycker om den här salvan värligt mycke så jag rekommenderar verkligen! Den kostar 75-120kr beroende på hur många gram man vill ha. Den här salvan håller ganska länge. Runt 2 år till min häst om man tar den stora tror jag ;)




Begge dom hära kan hittas på  http://www.frtab.se/ som man kan beställa hem men finns oftast på dom flesta hästaffärer ;)

Drar till skolan

Drar till skolan nu, Hejdå<3 Bild från imorse




Wiiee :D

Nu ska jag sova, skola imorgon. Vill också säga att det är rekord idag med 40 unika besökare! :D Detta gör mig glad, även bilden  :D Godnatt på er <3


Bilder och dressyren!

Nu är jag hemma! Har ätit tårta hos Farmor och farfar sedan klippte jag gräset, höhö.

Men nu till dagens ridpass.
Skulle ju rida lite dressyr, red i linne och foppa tofflor haha. Börja rida framlite och hon kändes fin. Sedan när vi hade ridit fram och så öva vi på sluta, skänkelvikning, galopp halt, förvänd galopp. Hon var super fin och fick verkligen jobba.

Eftersom jag hade foppa toffflor tänkte jag att hon skulle bli riktigt lyhörd för skänkeln så när jag har sporrar senare blir hon jätte aktiv när jag ger henne hjälperna och riktig snabb. Men tyckte inte det var en så stor skillnad att rida med hälen/vaden än med ridskor om man tänker på hennes reaktion. Vilket är bra :)

Hon blev ganska trött i slutet så jobba henne i låg form och hög rygg fast blev lite sur på henne ibland för att hon blev lite seg eftersom hon var ganska trött. Idag fick hon jobba på riktigt bra och hon var riktigt fin :)

Här kommer massa bilder från första halvtimmen cirka ;)

 Snyggaste, ;) Ökar :) Börja bli bättre på det varje gång :D

Sista bilden, blev många bilder men hoppas ni tycker det är kul :D Kommentera gärna ;)

snabbis

Har nyss vart till stallet. Bilder kommer idag och mer om hur det gick för nu ska jag till farmor och farfar och äta. Kolla in ikväll för då blir det massa bilder och dom är suuuuper fina :D

Sommar och Sol (L

Fatta att jag bara älskar sommaren(L Att vakna och sen lyser solen, då vill jag bara uuuut! Idag ska jag rida dressyr på Meddis. Har inget speciellt att säga mer än att ha en bra dag! För det ska jag ;) 


Bilder som lovat :)

dagen; skritta ut på Meddis och Aroma, Meddis var super pigg och när en motorcross blir hon lite knäpp och ställer sig på bakbena och flyger upp i luften men jag satt kvar ;) Värsta var att det var på asfalt men gick bra med henne.
Red dressyr på duffy vilket gick bra sen red jag ut på eira men sen jaga typ åskan oss :s Usch var rädd jag var när det small så vi trava hem. det var inge kul men Eira var snäll :)
Om ni undrar varför jag red 4 hästar idag så var det för Linnea ville ha hjälp med sina hästar nu när hon är vid kusten. Men det var allt för ikväll. Här kommer bilder! :)
Godnatt! <3



 hihi lite om hur Meddis rullar sig ;)

Smak prov

 Kommer en lite "bildbomb" senare :) Ska kolla på melodifestivalen nu.

Kika in hos Andrea!

Andrea har nu gästbloggat hos mig och även jag hos henne så kika in hos Andreas blogg! Står även om mina förgående tränings/tävlings ponnysar :)


andreablixt gästbloggar :D

Tänkte väll berätta lite om mej då ;)

Heter då Andrea, 13år från Karlstad :) Äger en D ponny, 146cm mkh, som heter Pumba en mycket speciell ponny, fux med bläs, född 1999, okänd härstammning, import Danmark, tävlad upp tillochmed LA, jag tränar och tävlar hoppning upp till LC på honom, målet är att komma upp i dom högre klasserna :) Köpte han hösten 09, hade en tuff start iochmed att han är unik och väldigt beronde av samma stall, samma personer, en enmanshäst kan man säja, han kunde inte riktigt finna sej i att jag var den nya ägaren till en början, men nu är han världens goaste ponny ! :)

Innan Pumba hade jag en C ponny, 138,5 mkh, skäck, som jag utbildade och han tävla LD med innan jag blev förlång :) Othello hette han, korsningsponny import Tyskland E: Ontario II U: Steinrose ue: Charib ben lencer ox, hade stott i ett år innan han kom till mej, min första ponny som jag hade fruktansvärt roligt med :) hoppas på att få lika kul med Pumba

Har känt Jenny sedan 2008 tror jag ;s Jag var fordervärd på B ponny coccos som hon tävla, så vi lärde känna varandra genom honom :)

Följ min och Pumbas framgång på www.andreablixt.blogg.se !!! :D för då blir jag glad ! ;D

www.andreablixt.blogg.se www.andreablixt.blogg.se www.andreablixt.blogg.se www.andreablixt.blogg.se

Kram Andrea & Pumba :)




Pumba


 













Othello




Lunch

Har just ätit, vart i stallet och skritta ut på både Aroma och Meddis. Snart åker jag ut igen och rider dressyr på duffy och ut på Eira. Bilder och mer kommer på kvällen när jag red ut på Meddis. Tog lite kort i skogen :) Hejdå <3

Rea

http://www.skarahastsport.se/ kika in på skarahästsport om du letar nya läderridstövlar! Nästan halva priset på JW stövlarna nu! Dom kostar 2495kr och förut 4395kr! Riktigt snygga stövlar.
Får dock inte ut dom på bild så ni får kolla hemsidan om ni är intresserade ;)

Stallet nästa!

Åker till stallet och rider ut på Meddis och skrittar ut på Aroma. Kommer mer om hur det gick på sen när jag åker hem och äter ;)


Från igår

Godmorgon, nu hade jag tänkte skriva lite vad jag gjorde igår. Sedan får din några bilder eftersom kameran dog nästan direkt..

Red först dressyr och Linnéa hjäpte mig. Vi övade på övergångar och lite galopp halt. Gick helt okej, blev ju bara bättre och bättre. Sedan red vi lite sen igenom som en åtta och skulle göra det i förvänd galopp. Inte det lättaste eftersom jag nyss lärt henne att byta galopp men i slutt fatta hon vad hon skulle göra och det gick riktigt bra :)

Efter red vi bommar, På ena kortsidan var det tre galopp bommar sen i mitten av banan var det tre trav bommar och längst bort på andra kortsidan var det tre galoppbommar som var upphöjda med liggande sockerbitar. Riktigt bra för lydnaden och då rider man i en åtta över alla bommar. Hästarna blir kvicka och tar hjälperna mycket snabbare.

Efter red jag lite bommar på Eira.

Här kommer lite bilder från igår :









dissar miiiig

 Den diss bilden går till mig. Klockan är tjugo över tio, har ägnat mig de sista två timmarna åt att göra klart NO uppg. Så nu har jag varken tid eller lust att blogga mer. Skämmas borde jag göra.

Men vi säger såhär. Imorgon så ska jag upptadera mycket så imorgon blir det sju inlägg med både bilder från idag och imorgon och tips och mer invecklat vad jag red idag + kommer jag rida 4 hästar imorgon. :) Tummen upp på det. Har lite roliga saker att dela med mig om men gör det imorgon iställe. Då blir det bilder också.
+ Fråga Andrea blixt om hon fick gästblogga här och det är ju bara kul att nån vill de ;)

Nu ska jag chilla och sova snart, är sjuukt trööt nu. Godnatt på er, och hoppas ni kollaar in på bloggen imorgon får då ska det upptaderas! :D

Mer kommer!

Nu måste jag göra sista no läxan för den här terminen. Upptaderar mer efter det. Bilder kommer från idag också :)
Om ett par timmar är jag nog färdig,
hejsålänge! <3 

Nyss kommit hem..

Nyss kommit hem från skolan, ska göra lite no sen åker jag ut till stallet och jag rida både Meddis och Eira. Hoppas på att det blir lite kort :) Skönt att det är fredag. Men mer upptadering blir det ikväll :)



Fredag !

Godmorgon, kommer upp en liten snabbis för ska åka till skolan om nån minut.Kunde inte upptadera mer igår efter jag vart i stallet för då var det bara att äta och plugga.. Idag ska det upptaderas mer. Och hoppas på massor med kort när jag rider dressyr/markarbete.

Angående kommentarer kommer jag göra så att om jag får en kommentar så svarar jjag på senste inlägg i eran blogg om inte ni har en blogg så svarar jag i inlägget ni kommentera ;) Nu vet ni de :)
Hejdå<3

Slänger upp in bild.

...

Blir så himla arg! Vill bara skriva av mig lite. Nu finns det så vitt jag vet en blogg. Tänker inte nämna vad den heter men iaf så sitter den personen och sitter och skriver massa skvaller om hästbloggare runt om i sverige. Och det är mycket falskt skvaller och det värsta av allt är ju att det är folk som rapporterar in skvaller till den. Det är en blogg jag har föjit i 2 månader kanske och det är hastochryttare.blogspot.com en jätte bra blogg om andrea och lisas liv med hästarna. Eftersom deras blogg är stor så har skvaller bloggen självklart skrivit om dem. Men Andrea på bloggen har fått så mycket skit så nu har hon slutat blogga bara pga av det och det är så himla fel att det ska bli så. Att personer kan skriva sånt påhopp? Det är ju sjukt! Och det värsta är ju som hon skrev på sitt sista inlägg, det är ju deras läsare som har skickat in massa rapporter om falskt skvaller. Såklart att man tröttnar men ville bara säga att jag förstår att hon slutar blogga när folk skriver massa skit men det är så jäkla synd bara. Därför ger jag en liten länk här : hastochryttare.blogspot.com
och en bild på deras (nu endast lisas) blogg:
 

Fin, finare, finast!

 

Lite skillnad på päls kan man säga ;)

Jenny Hissar och Dissar


Att det är så fint väder att rida i

Min första grästävling är nästa vecka med Meddis

Det är bara två veckor till sommar lov så då ska det spenderas mycket tid i stallet

Nu är det utomhus tävlingar som gäller och det är så mycket roligare

Meddis sommarpäls är underbar och så himla fin





Att det är personer som sitter och skriver "skit" om hästtjejer och sånt som sårar dem. När det inte alla grjer är sant

Dissar även att jag har glömt lagt i havren 2ggr på kort tid i Meddis kraft burk så Nea gjort det

Nu ska jag åka till skolan och göra klar svenska bokrecentationen och engelska prov, ;/ En både liten diss och hiss där. Skönt att bli färdigt med de. Och även så skulle den tiden hellrde spenderas hos Meddis<3


Nu cyklar jag till skolan. Hejdå <3


Äntligen klar!

Klockan är kvart i tolv på kvällen och har precis gjort klar engelska bokrecentationen som tog 2 timmar om inte mer. Så var det med det men tänkte iaf säga godnatt till er och att ni får sova gott. Jag ska plugga en kvart till men sånt är livet. Tänkte hissa och dissa lite imorgon bitti iaf. hörs imorgon. Godnatt <3

Ändrade planer.

Som sagt så blev det ändrade planer. Skulle ridit dressyr idag men Nea och jag lös hoppa Aroma och då tänkte jag att Meddis också kunde få göra det när alla grejor ändå var framme. Om inte annat så stog Meddis i hagen bredvid banan och var avundsjuk när Aroma löshoppades så för skoj skull och det var ju ett tag sen vi gjorde det, så gör det där med dressyren på fredag och även lite markarbete då.
Meddis tyckte som vanligt att det var skit kul och fick gå typ 6 ggr och sista gången var oxern 120cm vilket hon inte hade problem med :) Han avsluta med ett litet lätt kryss.

Men har iaf bestämt mig att på fredag blir det 30min ren dressyr utan bommar sen 30min med bommar små studs, kavaletti och en linje med att ändra galopp språng.

Blev lite kort idag iaf. Men tyckte lite synd om Meddis för 2 ggr har det hänt i vår när hon pussa mig har jag varit electriskt (inte meningen) så hon har fått några stötar vilket inte jag känner men nu är hon lite rädd att pussa mig stackarn. Senaste gången hon fick en stöt var idag.. Jaja, ska plugga i 2 timmar vetinte om jag skriver något innan jag lägger mig. Men hej så länge :) <3





 Bilder från idag :)

Det blev lite längre än vad jag väntade mig ;)

Här kommer en kort presentation om mig och Meddis.

Meddis kom till mig första maj 2009. Innan hade jag provridit 4 hästar. Samma dag jag provred Meddis så innan hade vi prov ridit Lucky som jag fastnade lite för men när jag såg Meddis, jag lovar om man kollar på henne kan man inte sluta le :') Då visste jag att det här är den ponnyn som jag vill ha och hon har glimten i ögat verkligen. Jag bestämde mig redan nästa dag att jag ville ha henne. Emma och hennes mamma kom med henne 5dagar efter och dagen innan besikta vi vilket inte var några problem. Det roliga är att Lucky som jag prov red kom hem till Emmas kompis Amanda (two-riders.blogspot.com) som driver denna bloggen tillsammans och Amanda "provred" också Meddis. Meddis och Emma hade placeringar upp till LB hoppning.

Första månaden jag hade henne var hon en pärla. Jag hade inga större krav än att hon skulle vara snäll men dressyr gick det inget vidare för både mig och Meddis men tyckte att det inte var ngn stor grej. Hoppa en klubb hoppning (70 80) efter en månad vilket gick kanon och vi nolla. Men efter det var ingen rolig tid i både dressyren och hoppningen. Hon börja ställa sig på bakbena slängde av mig varje gång jag red typ xd och jag blev lite rädd då. Efter jag hade haft henne i sju veckor så hoppade jag en lokal LC LB Vilket hindrena inte var några problem men hon kasta av mig 2 ggr på framhoppningen. Fast var nöjd för rundorna kändes bra. Vi nolla LB och fyra fel i LC.

Sedan starta vi på hemma plan och det gick sådär. plac i LC rundan var dock inget flyt på och lb ute.

Meddis fick sedan gå på bete i 3veckor.

På hösten fokusera vi mycket på dressyren och stärka galoppen, tränade då för Fredrik Hassel berg och vi fick många placeringar i LC LB hoppning och vinst i LC LB dressyr. Kändes kanon kul. I slutet av hösten så ringde Therese Överlien Lena och fråga om hon visste nån ponny ryttare för deras Elit lag och Lena tipsa om mig. Jag tränade för Therese jag tyckte att hon var skit bra. Vi kom liksom vidare till nästa steg. Elit var jag och Meddis inte redo för men vi tränade jätte mycket bommarbete under vintern vilket har gett otroligt mycket.

Vi starta våran första LA i februari men vi blev uteslutna i 3komb (för orutinerade) helt enkelt. Under våren har vi tränat och fått både motgångar och framgångar och vi har hitils 2 nollor i LA och en placering i LA. Målet för iår är att kvala msv (behöver en nolla till) och starta om vi skulle vara redo för det till hösten. Vill inte ha bråttom att starta bara för att vi är kvalad
Elit blev det inge med av så vi har vart med i div1 iställe vilket vi hörde mer hemma för tillfället.

Ångrar inte att jag köpt Meddis för 1öre utan vi har utvecklas otroligt mycke tillsammans. Galopp ombyten, sluta,öppna är något vi har tränat på och nu är det förvänd galopp som vi tränar på.

Största målet iår är att vara med på NF SM där klasserna LA4 dressyr och LA hoppning går och även utställning. Vilket är i slutet av juli i vetlanda. Här har ni en liten presention och vad vi har gått igenom under vårat år :) 

Morgoninlägg

Godmorgon! Klockan är halv åtta och jag ska åka till skolan om tjugo minuter. Presentationen kommer på eftermiddagen eftersom jag inte har så mycket tid nu.
Idag ska det dressyr tränas. Vi kommer nog träna ganska mycket skänkelviknigar och tempo växlingar, skritt-galopp, galopp-skritt, trav-skritt, trav galopp osv :) Det är bra för det stärker hästens galopp och hästen blir mycket lydigare. Lägger nog till lite förvänd galopp i passet när vi ändå håller på med lydnads grejor vilket stärker hästens galopp ännu mer.
Blir nog tyvärr inga kort när jag rider eftersom min fotograf är på väg till Norge. Men tar med kameran och tar lite kort runt om :)
Här får ni lite bilder från det här året, sen cyklar jag till skolan. Ha en bra dag!
ps. Det är sol ute vilket inte är något annat än positivt ;)







Nya tag!

Lägger upp en liten snabbis innan jag går och lägger mig tänkte jag. Tyckte det är dags att börja blogga igen och header och designen är gjord av emmaaknutsson.blogg.se så nu känner jag mig mer trivsam. Kommer lägga in mycket bilder, tips, utrustning, träning och tävling och om mig och min c-ponnys vardag :) Imorgon kommer en liten "presentation" om mig och Meddis som hon kallas. Nu ska jag sova. Godnatt <3

Lägger upp en liten snabbis innan jag går och lägger mig tänkte jag. Tyckte det är dags att börja blogga igen och header och designen är gjord av emmaaknutsson.blogg.se så nu känner jag mig mer trivsam. Kommer lägga in mycket bilder, tips, utrustning, träning och tävling och om mig och min c-ponnys vardag :) Imorgon kommer en liten  Våren 2010 :)

RSS 2.0